Visa, MasterCard, PayPalShop with confidenceSecured by ThawteKlarna

Cappuccino

Als Cappuccino duidt men espresso met opgeklopte, hete melk aan. De melk is enigszins romig geschuimd en wordt niet op de koffie geschonken, maar ermee gemengd. Dan ontstaat zijn typische voorkomen met bruine crème van de espresso in het schuim van de melk.

80 mlMelkschuim-Emulsie
40 mlEspresso

Bereiding

Vaak wordt koffie met een kapje van melkschuim, dat met cacaopoeder bestrooid is, als origineel Italiaanse Cappuccino aangeboden, wat echter meer overeenkomt met een Dry Cappuccino of Flat White. Koffie en melk moeten echter een eenheid vormen. Koffiepoeder heeft op een Cappuccino niets te zoeken. Vaak wordt dit voor het zoeten van het melkschuim gebruikt en het moet de bitterheid van verkeerd toebereide of inferieure koffie verhullen. Wanneer cacao- of chocoladepoeder wordt gebruikt, dan alleen bij Latte Art als decoratie.