Visa, MasterCard, PayPalShop with confidenceSecured by ThawteKlarna

Filterkoffiemachines

Na een lange trend richting koffie-volautomaat ontdekken veel koffiedrinkers de filterkoffie weer. Voor het brouwen vanfilterkoffie zijn er 4 methoden:

Percolator

De zich op een stoffen of papieren filter bevindende gemalen koffie wordt met kokend water overgoten.

Melior-systeem

De gemalen koffie wordt in een koffiepot gedaan, waarin zich kokend water bevindt. Een metalen filter wordt naar beneden gedrukt, dat de vloeistof zonder drab naar het bovenste deel van de pot stuwt.

Espresso

Met dit systeem wordt de koffie in de bar gemaakt. Het water wordt bij een temperatuur van circa 90 °C met 9 bar door de op het filter liggende koffie geperst. Met dit systeem komen alle aroma-en specerijstoffen van het mengsel in het "kopje" terecht.

Turkse koffie

Het fijn gemalen koffiepoeder wordt samen met fijngestampte suiker in een karaf geschonken en met kokend water overgoten. Men kan de koffie hetzij direct drinken of wachten, tot het niet oplosbare koffiepoeder zich op de bodem heeft verzameld.

Voordelen

  • Lage aanschafkosten
  • Lage kosten per kopje
  • Snelle productie van grotere hoeveelheden
  • Lage onderhoudskosten
  • Eenvoudige technologie / lange levensduur
  • Geringe benodigde ruimte / draagbaar

Nadelen

  • Produceert alleen maar filterkoffie
  • Geen enkele portie