Visa, MasterCard, PayPalShop with confidenceSecured by ThawteKlarna

Braziliaanse methode

Braziliaanse methode (ook New York-methode genoemd) moet zoals de SCCA-methode als een soort ongebrande koffie worden geclassificeerd. Zij is gebaseerd op een hoeveelheid van 300 g. Daarbij zijn er voor een bepaald aantal defecten aftrekpunten. Aan de hand van het totaal aantal fouten wordt de koffie volgens een puntensysteem van -200 (slecht) tot 100 (goed) geclassificeerd.

Type fout (intern)

Aantal Aftrekpunten
Zwarte boon 1 1
Zuur / stinkende boon 1 1
Omhulsel 3 1
Onrijp 5 1
Gebroken 5 1
Aantasting door insecten 5 1
Misvormd 5 1

Type fout (extern)

Aantal Aftrekpunten
Verdroogde koffiebessen 1 1
Fragmenten 2 1
Kleine steen of takje (zeefgrootte 14 of kleiner) 1 1
Middelgrote steen of takje (zeefgrootte 15-17) 1 2
Grote steen of takje (zeefgrootte 18 of groter) 1 5
Kleine huid of schaal 5 1
Middelgrote huid of schaal 3 1
Grote huid of schaal 1 1